Vocaal Ensemble Arabesque

Concerten

Concerten

England my England.

Vocaal Ensemble Arabesque brengt Engelse polyfonie.

De 16e en 17e eeuw was in heel West-Europa een periode van muzikale bloei. Aan alle hoven en in alle kloosters en kerken werd lustig gezongen, gespeeld en gecomponeerd. Dat gebeurde in een verfijnde stijl waarbij melodieën door elkaar heen werden geweven.

Vocaal Ensemble Arabesque, geleid door Arno Kerkhof en repeterend in Sittard, legt zich toe op deze ‘polyfone’ stijl. Het koor nodigt u uit te komen luisteren naar een programma met Engelse muziek. Ondanks de nauwe betrekkingen met het vasteland ontwikkelden de eilanders een heel eigen stijl die zich kenmerkt door heldere elegantie en gewaagde dramatiek.

Op het programma staan werken van onder meer Thomas Tallis, William Byrd en Henry Purcell. Van de laatste wordt het magistrale Evening Service (Magnificat en Nunc dimittis) uitgevoerd. Van diens leermeester en vriend John Blow hoort u een adembenemende toonzetting van het boek Job: O Lord, I have sinned.

Het programma wordt afgewisseld met solo-optredens van enkele koorleden: vocaal, op luit en op baroktrombone. Naast toehoorders zijn ook geïnteresseerde zangers en zangeressen van harte uitgenodigd. Na Corona heeft het koor een ambitieuze en succesvolle doorstart gemaakt. Nieuwe, geoefende koorzangers zijn heel welkom.

De concerten vinden respectievelijk plaats op 20 april in de Ursulakapel te Roermond  aanvang 20.00 uur en op 21 april om 15.30 in de Michielkerk te Sittard. Voor het concert geldt een entree van € 12,50 te voldoen bij de ingang, contant of per pin.

Reserveren voor de concerten en aanmelden voor een introductie, kan via de website www.vocaal-ensemble-arabesque.nl